Narsingh helpt PSV aan overwinning - Feyenoord wint opnieuw

Hij is eigenlijk het doel al voorbijgelopen, maar vanuit een kleine hoek weet Luciano Narsingh toch nog de 1-0 binnen te schieten. Op de achtergrond kan doelman Padt alleen toekijken. Foto ANP

PSV heeft zich vandaag goed herpakt na het gelijkspel in de seizoensopener tegen ADO Den Haag, eerder deze week. De regerend landskampioen won in eigen huis met 2-0 van FC Groningen. Beide doelpunten kwamen van Luciano Narsingh, de beste speler aan de kant van de Eindhovenaren.

De ploeg van Phillip Cocu kwam al vroeg op voorsprong tegen Groningen, dat eveneens de tegenstander was in de gewonnen finale om de Supercup van twee weken geleden. Na 7 minuten brak Narsingh al door op aangeven van Maxime Lestienne. De rechtsbuiten omspeelde daarop doelman Sergio Padt van Groningen en schoot vanuit een knappe hoek raak.

Pas aan het einde kansen voor Groningen

Ook daarna was PSV de verreweg betere ploeg en kreeg het verscheidene kansen op de score uit te breiden, maar tot doelpunten kwam het niet. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd werd ook Groningen af en toe gevaarlijk, maar toen was het eigenlijk al te laat, omdat Narsingh even daarvoor ook de 2-0 had gemaakt.

Vlak voor tijd kregen de noorderlingen nog wel een grote kans op de aansluitingstreffer, na een harde kopbal van Michael de Leeuw. PSV-doelman Jeroen Zoet wist die bal echter knap te stoppen. Door de overwinning vandaag komt PSV nu op 4 punten, twee minder dan Ajax en Feyenoord.

Feyenoord pas laat voorbij Cambuur

Voor Feyenoord kwam de tweede overwinning dit seizoen echter pas laat in de wedstrijd. Op bezoek bij Cambuur brak invaller Michiel Kramer pas een kwartier voor tijd het duel open. Vanuit een voorzet van Bilal Basaçikoglu kopte de kersverse aankoop van ADO Den Haag de bal hard voorbij doelman Leonard Nienhuis.

Tot dat moment had Feyenoord het overigens niet heel gemakkelijk in Friesland. De Rotterdammers kregen weliswaar verscheidene kansen, maar werden ook geregeld onder druk gezet door het felle Cambuur. Vlak voor tijd was het Dirk Kuyt, ook deze zomer overgekomen naar Rotterdam, die de eindstand bepaalde: 0-2.

Heerenveen pas laat op gelijke hoogte

Door deze tweede overwinning komt Feyenoord nu op de tweede plaats, met evenveel punten als koploper Ajax. Ook NEC en Heerenveen konden voor vandaag nog op zes punten uitkomen. Maar beide ploegen faalden, Heerenveen tegen FC Utrecht en NEC op bezoek bij Harecles Almelo.

De Friezen leken lange tijd zelfs af te stevenen op een nederlaag, nadat Sébastien Haller Utrecht vlak voor rust op voorsprong zette uit een strafschop. In het laatste kwartier wist Luciano Slagveer toch nog een punt voor zijn ploeg te redden. NEC ging met 3-0 onderuit in Twente.

    • Joost Pijpker