In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week onder meer het kleurrijke Diwaso Festival in India, uitgebrande auto's in het Chinese Tianjin en Syrische vluchtelingen op het Griekse eiland Kos.
In de Chinese havenstad Tianjin vonden woensdag explosies plaats in een opslagloods met chemicaliën. Het dodental staat nu op 112 en kan nog oplopen. 720 mensen raakten gewond. Op deze foto zijn ruiten te zien van gebouwen in de buurt van de haven. De ruiten sprongen door de druk die ontstond bij de explosie.
Foto AP
Demonstranten protesteerden tegen het plan van president Rafael Correaom belastingen en de grondwet te hervormen.
Foto Reuters / Guillermo Granja
In Ferguson arresteerde de politie een man die protesteerde tegen de politie, een jaar na de dood van de zwarte tiener Michael Brown.
Fot Reuters / Lucas Jackson
In India komen mensen voor het Diwaso Festival bij elkaar op een begraafplaats. Leden van de Devipujak-stam verzieren graven, rouwen om omgekomen familieleden en bieden hen cadeaus aan tijdens dit jaarlijkse festival.
Foto AP / Ajit Solanki
Twee Syrische vluchtelingen wachten op Kos op de kade op de cruiseboot die de Griekse regering in Athene stuurde om de vele vluchtelingen op Kos op te vangen.
Foto Reuters / Alkis Konstantinidis
Een man met een tijgermasker in Londen tijdens de 'Tiger Streak' in de Londen Zoo. Een groep mensen rent naakt een parcours van 300 meter om geld in te zamelen voor projecten die zich inzetten voor het behoud van de tijger.
Foto AP / Alastair Grant)
Een jongen in Ncaragua in afwachting van het eindfeest van het tiendaagse festivalSanto Domingo de Guzman in Managua.
Foto AFP / Inti Ocon
In Myanmar riep de president mensen in laaggelegen gebieden op te evacueren, in verband met de dreigende overstroming van de rivier Irrawaddy.
Foto AFP / Ye Aung THU
Bij een protest van ambtenaren in India werd paarsgekleurd water gesproeid door veiligheidsbeambten.
Foto AFP / Tauseef MUSTAFA
Op 10 augustus werden een aantal migranten gered met een helikopter van de Italiaanse kustwacht.
Foto AFP / Marina Militare
Bezoekers van het Nit del Alba-festival in Elche in Spanje genieten van de 'carretillas'. Dit zijn De carretillas zijn technische apparaten die vonken teweeg brengen. Ze bewegen ongecontroleerd en eindigen met een kleine explosie.
Foto EPA / Manuel Lorenzo
Een meisje op het Sziget Festival in Budapest. Het was de 23ste editie van dit Hongaarse festijn.
Foto EPA / Balazs Mohai
Als gevolg van de explosie in de Chinese havenstad Tianjin brandden de nieuwe auto's op een parkeerplaats in de buurt volledig uit.
Foto AP / Ng Han Guan
In Kuala Lumpur wordt werk verricht aan een nieuwe hoogspanningsleiding.
Foto AFP / Mohd Rasfan
Een Syrische vluchteling slaapt op het spoor vlakbij het Griekse station van Idomeni, een plaats in het noorden van het land.
Foto AP / Giannis Papanikos
Een veld vol lavendel in een park in Shenyang, in het Noordoosten van China.
Foto AFP
Het zwemvest van een meisje wordt uitgedaan, nadat zij met een migrantenbootje is aangekomen op het Griekse eiland Kos.
Foto AFP / Angelos Tzortzinis
In het Indonesische Aceh zijn vier mannen aangehouden die worden verdacht van handel in illegale diersoorten. De politie toont aangetroffen materialen na de aanhouding.
Foto EPA / Hotli Simanjuntak
Vrouwen die worden verdacht van prostitutie in Peru worden bedolven onder het zand verspreid door de helikopter die hen komt ophalen. De zaak van de vrouwen is onderdeel van een onderzoek naar het illegaal mijnen van goud in het district La Pampa, in de jungle van Peru.
Foto AFP / Ernesto Benavides
Een foto van de vele huisjes in Haïti die zijn gebouwd tegen een berg in het gebied Jalousie in Port-au-Prince. Het beeld illustreert het tekort aan huizen in Haïti, dat er zowel voor als na de aardbeving is.
Foto AP / Rebecca Blackwell
Een foto met een lange sluitertijd toont de meteorenregen boven de ruïnes van de St. Ilia basiliek in het Bulgaarse Pirdop. Elke zomer trekt de aarde door de Perseïden-meteorenzwerm, dit is een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle. De naam Perseïden is afgeleid van het sterrenbeeld Perseus dat rond middernacht aan de noordoostelijke sterrenhemel te vinden is.De meteorenregen oogt als natuurlijk vuurwerk.
Foto AFP / Nikolay Doychinov
Het Chileense zeilschip Esmeralda arriveert in het Duitse Bremerhaven voor het evenement "Sail Bremerhaven".
Foto AFP / Ingo Wagner