Weer

De warme, klamme lucht waarin we ons vanaf donderdag bevonden, wordt op zaterdagmiddag door een regenfront verdreven. De komende

dagen wordt het dan ook een stuk minder warm, met overdag gemiddeld een graad of 20.

Vanuit het westen gaat de buiigheid zaterdag over in langdurige regenval. De zon laat zich niet of nauwelijks zien en na enkele zomerse tot regionaal zelfs tropische dagen is het met nog maar 19 tot 21 graden en een aantrekkende westenwind voelbaar koeler.

Zaterdagavond en de nacht naar zondag

blijven bewolkt met soms nog wat regen.

Zondag overdag valt nog slechts een lokale bui. Op de meeste plaatsen is het droog, met nog wel steeds veel bewolking. De meeste ruimte voor zon is er in de kustgebieden. De wind draait naar het noordwesten en in combinatie met weinig zon wordt het wederom 19 tot 21 graden.

Maandag en dinsdag laat de zon zich weer iets vaker zien, al zijn de regionale verschillen groot. In het (noord)oosten blijft namelijk bewolking overheersen en valt van tijd tot tijd regen. De rest van het land houdt het overwegend droog.