Bayern veel te sterk voor HSV

Bayern München is de Bundesliga begonnen met een grote zege op Hamburger SV. Met Arjen Robben in de basis won de Duitse kampioen vrijdagavond thuis met 5-0, mede door twee treffes van Thomas Müller. HSV, dat vorig seizoen ternauwernood degradatie wist af te wenden, verloor de laatste jaren met nog grotere cijfers in München: in 2013 werd het 9-2, vorig seizoen 8-0. In de Premier League nam Louis van Gaal met Manchester United de leiding na de tweede zege op rij in het nieuwe seizoen. In Birmingham won de ploeg – met Daley Blind en Memphis Depay – met 1-0 van Aston Villa. Het enige doelpunt op Villa Park werd gemaakt door de jonge Belg Adnan Januzaj. United had de eerste wedstrijd ook met minimaal verschil gewonnen. Tegen Tottenham Hotspur werd het vorige week ook 1-0. Robin van Persie maakte vrijdagavond zijn debuut voor Fenerbahçe. In de wedstrijd tegen Eskisehirspor viel hij na een uur in. Fenerbahçe won met 2-0. (NRC)