Supermarkt Jumbo in Rosmalen ontruimd

Foto ANP

Een Jumbofiliaal in Rosmalen is gisterochtend uit voorzorg ontruimd na een melding van een verdacht pakketje. Het pakketje bleek geen gevaarlijke inhoud te bevatten. Het bevatte ‘een accu die piepte’, zo heeft onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie aangetoond. De supermarktketen wordt al een tijdje bedreigd door een afperser die bitcoins eist, zo bleek eerder deze week. Of het verdachte pakketje iets te maken heeft met de afperser, is nog niet bekend. Donderdag maakte de politie meer bekend over de afperser, die sinds mei een reeks bommeldingen heeft gedaan bij filialen van Jumbo in Groningen en later ook in Zwolle. Bij de Jumbo aan het Overwinningsplein in Groningen ging eind mei zelfs een explosief af, waarbij geen slachtoffers vielen. De politie lanceerde een speciale site met informatie over de zaak en een daderprofiel. Men hoopt op deze manier achter de identiteit te komen. Inmiddels zijn er ruim tweehonderd tips binnengekomen. Ook zijn er zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen bij alle filialen van Jumbo, liet de politie weten.

    • NRC