Met Sinatra vult Obama zomeravond

Overdag geniet president Barack Obama van de hits van Justin Timberlake, Stevie Wonder en Aretha Franklin. Ook draait de president van de Verenigde Staten graag een relaxed reggaenummer van Bob Marley - hoewel hij ook graag naar Marley’s So much trouble in the world luistert. Zodra het begint te schemeren, wisselt de president zijn playlist: Frank Sinatra, Al Green en Beyoncé.

Gisteren postte Obama „op veler verzoek” de Spotify-afspeellijsten die hij tijdens de zomervakantie draait. Die werden geplaatst op het officiële kanaal van het Witte Huis op de populaire muziekstreamingdienst Spotify. Het gaat om een dag- en een avondplaylist.

Het is het begin van een nieuwe tactiek van het Witte Huis. In een e-mail aan Reuters meldde het Witte Huis: „In de toekomst wil het Witte Huis meer afspeellijsten delen van medewerkers, alsook playlists die speciaal zijn gemaakt voor bij belangrijke kwesties en gebeurtenissen. Zo hopen we op meer interactie met het publiek.”

Op Obama’s lijstje staan nummers als Paradise van Coldplay, de klassieker Gimme Shelter van The Rolling Stones en het nieuwere Shake It Out van Florence + The Machine. Drie van de veertig nummers bevatten ‘expliciet taalgebruik.’