Marechaussee vindt 25 vreemdelingen op boot in IJmuiden

Foto: ANP / Lex van Lieshout

In de haven van IJmuiden zijn vanmiddag door de marechaussee 25 vreemdelingen aangetroffen op een zeilschip. Waarschijnlijk wilden ze de oversteek naar Groot-Brittannië maken, schrijft de militaire rijkspolitie.

De marechaussee had een tip gekregen dat er vreemdelingen aan boord zaten. Dat bleek te kloppen. Het gaat volgens de rijkspolitie om elf mannen die zeggen uit Albanië te komen en veertien mannen en vrouwen die claimen Vietnamezen te zijn.

De bemanningsleden, twee Nederlandse mannen van 25 en 26 jaar, zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

NRC-correspondent Titia Ketelaar schreef begin deze zomer over de aantrekkingskracht van Groot-Brittannië op vluchtelingen: Werk genoeg aan de andere kant.
    • Eva Smal