Kijken: Van Persie maakt het goed met ontroostbare jonge fan

De vijfjarige Louis Diamond, fan van Manchester United, was ontroostbaar toen hij hoorde dat Robin van Persie de Engelse topclub ging inruilen voor Fenerbahçe. De Turkse club en Van Persie maakten het gisteravond goed: Louis was eregast bij de eerste competitiewedstrijd van Fenerbahçe tegen Eskisehirspor.

De beelden van een luid huilende Louis, gefilmd door zijn vader, gingen vorige maand de wereld over. Het filmpje liet ook de fans van Fenerbahçe niet onberoerd: de fans van de Turkse topclub begonnen een inzamelingsactie voor Louis, zodat hij naar Turkije kon komen om zijn grote idool te ontmoeten. Kort daarop nodigde Fenerbahçe-voorzitter Aziz Yildirim Louis en zijn familie uit voor een voetbalreisje en een verblijf van vijf dagen in een luxe resort.

Gisteren was dan de grote dag. Louis en zijn familie zaten op de eretribune bij de thuiswedstrijd van Fenerbahçe tegen Eskisehirspor. Van Persie kwam na ruim een uur spelen als invaller in het veld, maar kwam niet tot scoren. Na afloop was het grote moment voor Louis daar en mocht hij zijn grote voorbeeld in de armen vallen. “Ik heb de video gezien, het was een ontroerend moment”, zei Van Persie tegen de kleine fan. “Het kwam uit je hart. Een club verlaten is weliswaar onderdeel van het voetbal, maar ik ben hier wel door geraakt.” De Rotterdammer gaf zijn bezwete shirt en broekje aan Louis, die weer kon lachen.

https://www.youtube.com/watch?v=tJ7tL8Ei_ro

Fenerbahçe won de wedstrijd tegen Eskisehirspor trouwens met 2-0. De spitsen Moussa Sow en Fernandão maakten de doelpunten. Van Persie debuteerde twee weken geleden in de voorronde van de Champions League tegen Sjaktar Donetsk voor ‘Fener’. De Turkse ploeg moest over twee duels het hoofd buigen voor de Oekraïense club, waardoor Van Persie en zijn ploeggenoten ontbreken in het belangrijkste Europese bekertoernooi.

    • Pim van den Dool