Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Usb-sticks gestolen bij officier van justitie

Bij een inbraak in de woning van een officier van justitie van het Openbaar Ministerie (OM) Rotterdam zijn usb-sticks en een werktelefoon gestolen. Dat meldt het OM. Op de usb-sticks staan delen van dossiers. Het gaat om informatie over een grote drugszaak en een ander groot onderzoek. De officier had de usb’s met bestanden meegenomen om thuis zaken te kunnen voorbereiden en merkte donderdagochtend dat er was ingebroken. Het OM maakte de diefstal pas een dag later bekend omdat er eerst nog is geprobeerd om de usb-sticks terug te vinden. Het OM denkt niet dat het om een gerichte actie gaat. Voor de omgang met gevoelige informatie bestaan bij het OM strikte richtlijnen. De woordvoerder geeft toe dat die nu niet zijn gevolgd.