Akkoord over Griekse hulp

De eurogroep is eruit: Griekenland krijgt een derde economische hulppakket ter waarde van 86 miljard euro. Nadat het Griekse parlement vrijdagochtend instemde met de voorwaarden van het steunpakket gaven vrijdagavond ook de ministers van Financiën van de eurozone het groene licht. „Met dit programma kunnen we de Griekse economie weer laten groeien”, zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijselbloem na afloop in Brussel. In ruil voor de economische steun moet Griekenland ingrijpende bezuinigingen en hervormingen doorvoeren. Het akkoord heeft nog niet alle obstakels weggenomen. Enkele parlementen, waaronder het Nederlandse en het Duitse, moeten nog instemmen. Dat moet komende week gebeuren, want op 20 augustus moet Griekenland een lening van drie miljard euro terugbetalen aan de Europese Centrale Bank. (NRC)