Dodental na ramp in China opgelopen tot boven de honderd

Een luchtfoto van de rampplek. Foto: EPA

Het aantal doden als gevolg van explosies in de Chinese stad Tianjin is opgelopen tot 104. Dat melden de lokale autoriteiten aan het Chinese staatspersbureau Xinhua.

Eerder op de dag werd nog gesproken over 85 slachtoffers. Omdat er nog tientallen mensen in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen, was de verwachting al wel dat het aantal doden nog zou gaan oplopen.

Xinhua meldt echter dat de stijging van het aantal doden niet komt doordat er mensen in het ziekenhuis zijn overleden. Mogelijk zijn er nieuwe slachtoffers tussen het puin gevonden. In het ziekenhuis liggen nu nog 722 mensen, waarvan er 58 ernstig gewond zijn.

Verwoestingen

De explosies vonden woensdagnacht plaats in een containerterminal met gevaarlijke stoffen. De twee ontploffingen waren tot ver in de omgeving te voelen. Containers, auto’s en kantoren werden volledig verwoest. Mogelijke oorzaak van de explosies is een verkeerde manier van blussen van een brand in de terminal. Onder de doden zijn 21 brandweerlieden.

De lokale autoriteiten hebben vanochtend de mensen die binnen een straal van een kilometer van de rampplek wonen opgedragen te vertrekken. Door de ontploffingen zijn gevaarlijke chemische stoffen vrijgekomen, die een gevaar vormen voor de gezondheid,

    • Eva Smal