In beeld

De winnaars van de NRC-Nikon Fotowedstrijd van juli

In 2015 organiseren NRC en Nikon het gehele jaar door een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. In juli was dat 'Straatfotografie'. Gepensioneerd beroepsfotograaf Cor ’t Hart (67) maakte de winnende foto op een zaterdagochtend in het Valkenberg Park in Breda. „Ik zat al een tijdje te kijken naar die man die in gedachten verzonken was en niet meer naar zijn hond omkeek. Toen sprong dat konijn als uit een hoge hoed tevoorschijn. Ik knipte gelijk. Ik heb een speciale instelling voor mijn camera gemaakt zodat hij automatisch razendsnel scherp stelt. Ik wacht nooit. Een voetbalspits moet ook niet twee keer nadenken voor hij gaat schieten. Ik probeer nog wel altijd een redelijke compositie te maken. Hier loopt er een lijn van linksonder naar rechtsboven, een kijklijn die je ook vaak in de schilderkunst ziet." Alle beelden zien? We zetten de top-10 op een rij. Bekijk ook de winnende foto's van juni (thema: Natuur), mei (thema: Contrast), april (Liefde), maart (Beweging), februari (Thuis) en januari (De Mens).
Cor 't Hart
Lida Houkes
Ghilain Vermeersch
Huub Keulers
Frank Verveen
Jeske Giesen
Ko Hage
Sven Scholten
Bas Bogers
Genk Sloos
Sven Signe den Hartogh