Thijs Wolzak fotografeert deze zomer elke week buiten.

Thijs Wolzak fotografeert deze zomer elke week buiten. Deze week een tiny house op wielen.

Tiny house Op Facebook zag timmerman Dimka Wentzel (40) een tiny house, oftewel een piepklein huisje en hij ontdekte dat er in Amerika een tiny house movement is met mensen die opzettelijk klein wonen. Zo kwam hij op het idee om van hout zelf een minihuisje te bouwen. Het is een kampeermodel: „Ik wil kijken of het iets voor mij is om ook zo te wonen, maar dan in een iets grotere versie.” Deze is 2,30 bij 5,10 meter. „Ik droom ervan om met een groep leuke mensen op een mooie locatie bij elkaar te staan, als een soort woongroep, maar dan met allemaal losse huisjes. De wasmachine kunnen we dan delen.”

Trailer Alles zit erin: wc, keukenblok, bed, kasten „meer heb ik niet nodig”. Hij knutselde het in drie maanden in elkaar met geïsoleerde muren, ramen van dubbelglas „en een zware deur die ‘boem’ zegt als je ’m dichtgooit.” Het is gemaakt van douglas-hout dat mooi blijft in de buitenlucht, „al zal het straks wel grijs verkleuren”. Eronder staat een trailer, zodat Wentzel het huisje overal naartoe kan rijden. „Niet om ermee naar Frankrijk te gaan, met ruim 2.000 kilo is het daar te zwaar voor, maar naar een plek in Nederland.”

Bakkum Hier staat het huisje nog voor de deur van Wentzels huis in Velp. Inmiddels heeft hij het op de camping in Bakkum gezet. Hij logeert er met zijn vriendin Anne Willemijn Bogaards (31). „Zij zorgt elke dag voor een vaas verse bloemen.” Over een week is de vakantie voorbij, dan gaat hij bedenken waar het huisje de rest van het jaar komt te staan. „Ik wil er nog een kleine houtkachel in maken, zodat het ’s winters lekker warm kan worden gestookt.”

Lenny Gerdes

    • Lenny Gerdes