Vitesse doet goede zaken en wint met 3-0 van Roda JC

Vitesse speler Nathan de Souza heeft de 3-0 gescoord. -

Vitesse heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Tijdens het duel met Roda JC, dat de hele tweede helft met tien man speelde, wonnen de Arnhemmers met 3-0 dankzij goals van Brown, Dauda en Nathan.

Twitter avatar MijnVitesse Vitesse Afgelopen! #Vitesse wint met 3-0 van Roda JC. Goals van Baker, Dauda en Nathan. De eerste 3 punten van 15|16! #vitrod http://t.co/gHPWpVZj0O

Het begon in de Gelredome met een stormachtige openingsfase, maar al snel zakte het tempo. Toch werd er vlak voor rust nog gescoord. Roda-verdediger Van Peppen tikte een kopbal van Guram Kashia op de lijn met de hand uit het doel en werd daarvoor met rood van het veld gestuurd. Vitesse kreeg om die reden een strafschop, die werd ingeschoten en bracht de Arnhemmers op voorsprong.

Met tien man verder

In het begin van de tweede helft liet Vitesse een paar kansen liggen, maar halverwege de tweede helft was het dan toch raak voor de Arnhemmers. Na de 2-0 kwamen de tien Limburgers er niet meer aan te pas en volgde in de tachtigste minuut de 3-0. De thuisploeg eindigde uiteindelijk ook met tien man omdat Kelvin Leerdam in de laatste minuut geblesseerd afhaakte en de trainer van Vitesse al drie keer gewisseld had.

    • Maarten Back