In beeld

Verkleedpartij in Nicaragua voor de heilige Domingo de Guzmán

In Nicaragua vindt jaarlijks begin augustus het Santo Domingo de Guzmán-festival plaats, ter ere van de heilige Dominicus Guzman (1170-1221), de stichter van de dominicianen. Gelovigen verkleden zich uitbundig, bijvoorbeeld als indianen (rood) of "negritos" (zwart), in de hoop op persoonlijke wonderen of beantwoorde gebeden. De festiviteiten vinden plaats in de eerste tien dagen van augustus met optochten, stierengevechten, paardenparades, feesten, volksmuziek en kerkelijke activiteiten. Guzmán is de beschermheilige van de hoofdstad Managua. Eind negentiende eeuw zou op wonderlijke wijze een beeltenis van hem zijn verschenen in de holte van een boom. De foto's tonen verklede mensen vlak voor de afsluitende activiteiten op tien augustus.
Een vrouw verft haar lichaam tijdens de afsluiting van het tiendaagse Santo Domingo de Guzman-festival in Managua, Nicaragua.
AFP / Inti Ocon
AFP / Inti Ocon
AFP / Inti Ocon
AFP / Inti Ocon
AFP / Inti Ocon
Een familie wacht om geverfd te worden.
AFP / Inti Ocon
Reuters / Oswaldo Rivas
Een vrouw in traditionele kleding poseert voor de foto
Reuters / Oswaldo Rivas
Een man ingesmeerd met motorolie poseert voor de foto.
Reuters / Oswaldo Rivas