Doodstraf voor aanval op school Peshawar

Een geheime militaire rechtbank in Pakistan heeft zes mannen ter dood veroordeeld wegens betrokkenheid bij de Talibaan-aanval op een school in de noordwestelijke stad Peshawar. Het zijn zover bekend de eerste veroordelingen. Alle mannen bekenden schuld. In januari besloot het parlement dat de zaak moest worden berecht in een militaire rechtbank, aangezien burgers bang zouden zijn de mannen te moeten veroordelen. Op 16 december vorig jaar drongen zeven Talibaanleden uitgerust met bomvesten de school binnen, waar veel kinderen van militair personeel naartoe gaan. Ze trokken van klaslokaal naar klaslokaal en doodden 142 mensen. Ze verwondden er daarnaast nog meer dan 120. De zeven schutters werden gedood. De aanval was de dodelijkste die de Talibaan ooit pleegde in Pakistan.

    • NRC