Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Death Comes to Pemberley

Driedelig kostuumdrama naar de gelijknamige roman van schrijfster P.D. James. Death comes to Pemberley is gebaseerd op de karakters uit Jane Austens Pride and Prejudice en speelt zich zes jaar na het einde van dat klassieke boek af. Elizabeth (Anna Maxwell Martin) en Mr. Darcy (Matthew Rhys) zijn getrouwd en hebben een zoontje. Het echtpaar maakt zich klaar voor het herfstbal op het landgoed Pemberley. Plots verschijnt de zus van Elizabeth: ze gilt dat haar man George is vermoord. Dat is het begin van een schandaal dat Pemberley dreigt te overspoelen.