Net gemist, 15/8

KIJKEN

Wat Medialogica
Tijd 36 minuten
Voor het eerst sinds mensenheugenis gaat op 29 januari 2015 het achtuurjournaal lange tijd op zwart. Meer dan een uur lang staat de volgende tekst in beeld: ‘Even geduld aub. In verband met omstandigheden is er op dit moment geen journaal mogelijk.’ Nederland houdt zijn adem in. De NOS lijkt het doelwit te zijn van een aanslag. Wat gebeurde er tijdens de gijzeling op het Mediapark achter de schermen? Knappe reconstructie van Argos Medialogica.

KIJKEN

Wat Het hakje van ADO-doelman Hansen
Tijd 1 minuut
Het is de 95e minuut. ADO staat 2-1 achter. De keeper gaat mee naar voren. Hij scoort zelfs, en hoe. Le-gen-darisch. Het gesprek van de week. Martin Hansen is de naam.

LACHEN

Wat Hart van Nederland of de NOS?
Tijd 5 minuten
Hart van Nederland en het NOS Journaal zijn twee programma’s met een heel andere signatuur – zou je denken. Op deze Tumbler staan quotes. De opdracht: raad van welk programma de quote komt. Hilarisch en verrassend moeilijk.

LEZEN

Wat Tinder and the Dawn of the “Dating Apocalypse”
Tijd 25 minuten
Datingapp Tinder heeft niet alleen de manier van daten veranderd, maar ook de drempel verlaagd van casual sex, schreef Vanity Fair in een recente reportage. Door Tinder (en andere datingapps) is daten gedemocratiseerd. Het is allemaal wel eens gezegd in verschillende verhalen, maar Nancy Jo Sales schreef het zo goed op dat het ‘t lezen absoluut waard is. Tinder zelf reageerde met maar liefst 31 boze Tweets.

LEZEN

Wat Hiroshima
Tijd 40 minuten
Om vijftien minuten over acht ‘s ochtends, op 6 augustus 1945, lichtte de lucht boven Hiroshima op. Een flits, geen geluid. Een atoombom ontplofte boven de hoofden van honderdduizenden Japanners. Hoe beleefden de overlevers dat moment? De New Yorker plaatste ervaringen, opgetekend één jaar na de bommen.

    • Laura Wismans