Minstens 19 doden bij schietpartij in São Paulo

Een pistool
Een pistool Foto EPA / Paul Buck

Bij een reeks aanvallen in de voorsteden van de Braziliaanse miljoenenstad São Paulo zijn zeker 19 mensen om het leven gekomen. Ook raakten zeven mensen gewond. Dat zei Alexandre de Moraes, de secretaris voor veiligheid van de regio, vandaag tijdens een persconferentie.

Dat meldt persdienst AFP. De Moraes wees erop dat het voorlopige aantallen betreft die, als er meer over de situatie bekend is, nog anders kunnen uitvallen. De aanvallers droegen maskers die hun gezicht bedekten. Eerder op de dag meldden Braziliaanse media nog dat 23 mensen in slechts twee uur tijd waren doodgeschoten in twee gebieden in de voorsteden van São Paulo.

Het Secretariaat voor Veiligheid noemde de aanvallen “ongebruikelijk” en kon niet zeggen of deze op elkaar afgestemd waren. De politie gaat hier wel onderzoek naar doen. Schietpartijen met dodelijke afloop komen vaker voor in het door hoge criminaliteitscijfers geplaagde Brazilië en São Paulo.

    • Casper van der Veen