Zaak-Hamza B. weer uitgesteld om mogelijke omkoping

Het hoger beroep van Hamza B., verdachte van een dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, is gisteren opnieuw uitgesteld. Dat is gebeurd nadat eerder deze week bekend werd dat rechters in zijn proces mogelijk zijn omgekocht. De zaak in Marokko is uitgesteld tot zeker 27 augustus. De advocaat van B. vroeg om het uitstel. De Nederlandse autoriteiten hebben hun zorgen geuit. De rechters zijn mogelijk omgekocht door familie van B. Hij kreeg vorig jaar 20 jaar gevangenisstraf. Medeverdachten Adil A. en Anouar B. kregen dit jaar levenslang van de Amsterdamse rechtbank. De zorgen over omkoping gelden voor zowel de rechters die zijn hoger beroep behandelen als voor de rechtbank. Het hoger beroep is al meerdere keren uitgesteld. (ANP)