Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt aannemers aansprakelijk voor schade

De gemeente Alphen aan den Rijn stelt aannemerscombinatie Mourik/BSB Staalbouw aansprakelijk voor het brugongeval tien dagen geleden en alle schade die daaruit voortkomt. Dat heeft burgemeester Spies gisteren gezegd. De gemeente stelt de combinatie aansprakelijk omdat deze „niet heeft geleverd wat was afgesproken”. Bouwbedrijf Mourik legt de aansprakelijkheidsclaim neer bij BSB Staalbouw, aldus een woordvoerder. Directeur/eigenaar Jan Pesie van BSB legt de aansprakelijkheid op zijn beurt bij kraanbedrijf Peinemann, waaraan het plaatsen van de brug was uitbesteed. (ANP)