Jumbo in Rosmalen ontruimd na vondst verdacht pakketje - was vals alarm

Foto ANP / Siese Veenstra

Een filiaal van Jumbo in Rosmalen is korte tijd ontruimd omdat er een verdacht pakketje gevonden was. Het pakket bleek echter niets gevaarlijks bevatten, maar “een accu die piepte”, zo heeft onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie aangetoond.

Twitter avatar PolitieOBN Politie Den Bosch eo #Jumbo #Rosmalen Pastoor van Thiellaan uit voorzorg ontruimd ivm #verdacht pakketje. Deskundige politie gaat pakketje onderzoeken.
Twitter avatar PolitieOBN Politie Den Bosch eo #Rosmalen #verdacht #pakketje #Jumbo: LOOS ALARM. Bleek om een accu te gaan die piepte. Geen sprake van riscio’s, politie geeft gebied vrij

Supermarktketen Jumbo wordt al een tijdje bedreigd door een afperser die bitcoins eist, zo bleek eerder deze week. Bij alle filialen van Jumbo zijn er daarom zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen ter beveiliging.

Actief in Groningen en Zwolle

Gisteren maakte de politie meer bekend over de afperser, die sinds mei een reeks bommeldingen heeft gedaan bij filialen van Jumbo in Groningen en later ook in Zwolle. Bij de Jumbo aan het Overwinningsplein in Groningen ging eind mei zelfs een explosief af, waarbij geen slachtoffers vielen.

De politie lanceerde gisteren een speciale site met informatie over de zaak en een daderprofiel. Men hoopt op deze manier achter de identiteit te komen. Alleen dan kan de veiligheid bij Jumbo-filialen gegarandeerd worden, liet hoofd van het onderzoek Rob Vos gisteren weten tegenover persbureau ANP. Gisteren de namiddag waren er overigens al ruim honderd tips binnengekomen bij de politie.

De locatie van de supermarkt in Rosmalen:

    • Eva Smal