Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Wall Street 2

(Oliver Stone, 2010). Vijf jaar geleden was de huidige bankencrisis voor regisseur Oliver Stone reden een minder geslaagd vervolg op Wall Street te maken. „Vergeleken met deze gasten ben ik helemaal niets”, zegt beurshaai Gordon Gekko (Michael Douglas) als hij na een lange gevangenisstraf hoort hoe het er nu op Wall Street aan toegaat. De film lijdt nogal aan een identiteitscrisis. Het is zowel een satire op recente economische fenomenen als een ‘coming of age’-drama over een jonge beurshandelaar (Shia LaBeouf).