Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Airplane!

(Abrahams & Zucker, 1980). Succesvol regiedebuut van trio dat toen al Kentucky Fried Movie had geschreven. Het is een Mad-achtige satire op de melodramatische Airport-rampenfilms uit de jaren zeventig. Een onafzienbare rij melige grappen („Surely, you can’t be serious?” - „ I am serious. And don’t call me Shirley”) en komische situaties zijn gegroepeerd rond een verhaaltje over de bemanning van een passagierstoestel, onder wie een piloot met hoogtevrees, die tijdens een vlucht te maken krijgt met voedselvergiftiging en rare passagiers.