Verdachte doden verpleegkundige beschuldigd van moord of doodslag

Bij het TweeSteden ziekenhuis in het Brabantse Waalwijk zijn hulpverleners bezig met het slachtoffer van een schietpartij.
Bij het TweeSteden ziekenhuis in het Brabantse Waalwijk zijn hulpverleners bezig met het slachtoffer van een schietpartij. Foto ANP / Ginopress

De man die wordt verdacht van het doodschieten van een vrouw maandag op het parkeerterrein van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk wordt moord dan wel doodslag ten laste gelegd. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM).

De 37-jarige man uit Zevenbergen meldde zich dinsdag zelf bij de politie, nadat de politie een buurtonderzoek was gestart en getuigen had verhoord.

Eerdere aangiftes

De vrouw, die werkte als verpleegkundige bij het ziekenhuis in Waalwijk, had eerder aangifte gedaan van bedreiging en gemeld dat haar ex over een vuurwapen zou beschikken. Ook vier of vijf andere vrouwen zouden daarvan aangifte hebben gedaan, teruglopend tot 2013.

Ook de ex-vriend heeft aangifte gedaan, tegen de vrouw, eveneens “in de sfeer van bedreiging”. De verdachte heeft een strafblad, maar niet voor huiselijk geweld, aldus de politie.

De politie heeft erkend fouten te hebben gemaakt tijdens het onderzoek naar de bedreigingen waarvan de 28-jarige vrouw aangifte had gedaan. Zo had ze de politie acht dagen voor haar dood laten weten dat de verdachte mogelijk een vuurwapen in zijn bezit had.

De politie zei tijdens een persconferentie deze week dat ze het betreurt dat ze niet met meer urgentie heeft ingegrepen. Een woordvoerder: “Achteraf gezien hadden we liever een huiszoeking gedaan bij de verdachte, en hadden we contact met diegene moeten zoeken.”

    • Menno Sedee