Dit is vandaag belangrijk

Foto AP

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Anne van Zalando, Sophie van Wehkamp, Anki van Ikea. Steeds meer bedrijven sturen algemene e-mails alsof ze persoonlijk afkomstig zijn van een werknemer. Waarom? En bestaan Anne, Sophie en Anki eigenlijk wel?

Vals geld dat zo goed nagemaakt is dat zelfs machines het niet meer herkennen – kan dat? Volgens de Europese politieorganisatie Europol wel. Moeten we ons zorgen maken bij de pinautomaat? En wat kost dat valse geld ons eigenlijk?

Chaos bij Tinder. Topman Chris Payne weg, een kritisch artikel in Vanity Fair. Ondanks de 50 miljoen gebruikers en 1 miljard dagelijkse swipes, gaat lang niet alles goed bij de datingapp. Dit zijn de vier problemen van Tinder.

Poldernieuws

Het Nederlandse Gemalto gaat Amerika leren hoe het veilig elektronisch kan betalen, meldt Z24.

De Belastingdienst wil een afdeling oprichten om superrijken nog eens extra grondig te onderzoeken, schrijft de Volkskrant.

Het hoofd van NL Financial Investments dineerde op het verkeerde moment met de topman van JPMorgan, onthult De Telegraaf.

While you were sleeping… in the US

Het afgelopen jaar is Jessica Alba’s Honest Company in waarde verdubbeld, meldt The Wall Street Journal.

Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs gaat nu ook online bankieren voor consumenten, schrijft Quartz.

Die televisie-revolutie van Apple moet nog even op zich laten wachten. Volgens Bloomberg hebben de netwerken er geen zin in.

While you were sleeping… in Asia

Het fiscale horrorjaar van Atlas Iron is eindelijk voorbij. Maar erg opgelucht is het mijnbouwbedrijf niet, schrijft The Sydney Morning Herald.

Iran kijkt niet alleen naar het Westen voor consumptiegoederen als de internationale sancties verlicht worden, meldt The Japan Times.

Volgens de South China Morning Post maakt bijna een derde van de inwoners van Hong Kong gebruik van marktverstorende digitale diensten zoals Uber en Airbnb.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q