Meer CO2-uitstoot in lente door economische groei en kou

De uitstoot van CO2 (kooldioxide) was in het tweede kwartaal van dit jaar 4,1 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Door het frisse weer in april is er meer gas verbruikt voor de verwarming van woningen en gebouwen, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Hierdoor nam de CO2-uitstoot bij huishoudens toe met 6 procent. Huishoudens zijn goed voor 15 procent van de totale uitstoot. De uitstoot van CO2 door energiebedrijven, waterbedrijven en afvalverwerkers was ruim 10 procent hoger dan een jaar eerder. De energiebedrijven hebben weliswaar minder elektriciteit geproduceerd, maar gebruikten meer kolen dan gas, wat bij verbranding meer CO2 oplevert. (ANP)