Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Polen wil info VS over Polanski

Een rechtbank in Polen wil informatie van de Verenigde Staten over filmmaker Roman Polanski (81). Die wordt beschuldigd van kindermisbruik in 1977. Hij ging naar Frankrijk voor hij straf kreeg. De Poolse rechters moeten beslissen of hij mag worden uitgeleverd aan de VS, dat op eerdere informatieverzoeken niet reageerde. Polanski is momenteel in zijn geboortestad Krakau voor de opnames van een nieuwe film. In 2009 werd hij in Zwitserland opgepakt, maar niet uitgeleverd aan de VS. (ANP)