Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

RTL krijgt MH17-documenten niet

RTL Nieuws krijgt, ondanks een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur, geen inzage in de besluiten en besluitenlijsten van het crisisteam na de MH17-ramp. RTL wilde de documenten inzien om een reconstructie te maken, maar minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) weigert openbaarmaking omdat ze verweven zouden zijn met meningen van ambtenaren en politici; een reden om informatie niet vrij te hoeven geven. RTL kijkt nu of „ een gang naar de rechter wenselijk en zinvol is”. (ANP)