Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wielrennen

Sabotagepoging bij tijdrit Eneco Tour in Brabant: punaises op parcours gestrooid

Op het parcours van de Eneco Tour zijn vandaag punaises gevonden. Volgens een politiewoordvoerder zijn ze vanmorgen voor de start van de rit opgeruimd door agenten en de organisatie van de Nederlands/Belgische wielerkoers. De wielrenners rijden vandaag een tijdrit in en rond het Brabantse Hoogerheide. De punaises werden gevonden in Ossendrecht en Woensdrecht. De politie weet niet wie ze heeft neergelegd. De Nederlander Jesper Asselman van Team Roompot ging na de rit van woensdag aan de leiding, met 1 seconde voorsprong op Tom Boonen en Elia Viviani. (ANP)