Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Oorlog

Pakistan en India bespreken weer veiligheidskwesties met elkaar

De aartsrivalen Pakistan en India zoeken weer toenadering tot elkaar. Sartaj Aziz, de belangrijkste adviseur voor buitenlandse zaken van de Pakistaanse premier Nawaz Sharif, maakte vanmorgen bekend dat hij op 23 augustus naar India reist voor overleg over veiligheidskwesties. Op een topconferentie in Rusland vorige maand, waar Sharif en zijn Indiase ambtgenoot Narendra Modi waren, hadden beiden al afgesproken de diplomatieke contacten op hoog niveau weer te herstellen. Door enige bloedige incidenten aan de bestandslijn tussen beide landen in Kashmir waren de spanningen tussen Islamabad en New Delhi eerder dit jaar weer hoog opgelopen. (Reuters)