Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Arbeidsmarkt

Tijdlijn: de opkomst en ondergang van Imtech

Foto: ANP / Olaf Kraak

Installatiebedrijf Imtech is failliet. De afgelopen week ontspoorden de gesprekken met financiers volledig, en eergisteren vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. Hoe kon het zover komen? Bekijk de tijdlijn.

Hoe Imtech groot werd

De geschiedenis van Imtech (voorheen bekend als Internatio-Müller) lijkt er een van oneindige expansie. Vooral vanaf 1993 fuseerde het bedrijf, deed het overname na overname en breidde het uit naar het buitenland. Met 22.000 werknemers en een omzet van bijna 4 miljard euro gaat het nu om een van de grootste faillissement van Nederland. Deskundige Jan-Paul Schop sprak in Trouw al van ‘grootheidswaanzin’. Wilde Imtech misschien te veel? Bekijk onze tijdlijn en oordeel zelf: