Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Patti Smiths ‘Just Kids’ wordt serie

Het boek Just Kids van Amerikaanse punklegende Patti Smith (68) wordt bewerkt tot een serie voor de televisiezender Showtime. De zangeres schrijft mee aan het scenario, naast schrijver John Logan, bekend van de serie Penny Dreadful. De biografie uit 2010 beschrijft Smiths relatie met fotograaf Robert Mapplethorpe in de jaren ‘ 60 en '70 en ontmoetingen met artiesten als Jimi Hendrix. Wanneer de serie uitkomt is nog onbekend. Het vervolg op het boek, M Train, komt 6 oktober uit. (NRC)