Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

‘Boko Haram heeft nieuwe leider die wil onderhandelen’

Volgens president Idriss Déby van Tsjaad is het einde van Boko Haram in zicht en zal de islamitische terreurbeweging tegen het einde van het jaar helemaal zijn verslagen. „We hebben Boko Haram onthoofd. Onze troepen hebben hun wapens in handen gekregen, waardoor we ze grote schade hebben berokkend”, zei Déby eerder deze week bij de viering van Tsjaads onafhankelijkheidsdag. De president zei ook de leider van Boko Haram, Abubakar Shekau, gewond is geraakt en dat het leiderschap nu in handen is van iemand die luistert naar de naam Mahamat Daoud. Die zou bereid zijn te onderhandelen. Al eerder werd bericht dat Shekau niet meer in leven is. (AP)