Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Politie schiet doorgedraaide man neer in AZC Winterswijk

De politie heeft bij het asielzoekerscentrum (AZC) aan de Amstelstraat in Winterswijk rond 10.00 vanochtend een verwarde man neergeschoten. De man was doorgedraaid en vormde volgens de politie een gevaar voor zijn omgeving.

De politie loste aanvankelijk een waarschuwingsschot, maar de man reageerde daar niet op waarna er gericht werd geschoten. Voor zover nu bekend is de verdachte, een bewoner van het AZC, in zijn been geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Over wat voor bedreiging de man voor zijn omgeving vormde en waarom hij door het lint ging, kan de politie nog niks zeggen. De situatie op het terrein is volgens de politie weer veilig. De recherche doet onderzoek naar de zaak.