Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Met ISS en de Melkweg op de foto

Foto Albert Dros

Deze foto, die de Melkweg, een meteorenstorm en ruimtestation ISS laat zien én inmiddels ‘viral’ is gegaan, had niet genomen mogen worden. Het is verboden toegang ’s nachts in het natuurreservaat Kootwijkerzand op de Veluwe. Maar de omstandigheden voor een goede hemelfoto waren zaterdag nu eenmaal volmaakt, dus hobbyfotograaf Albert Dros (30) uit Leusden trok eropuit. ISS vloog zijn beeld binnen, dat was puur geluk. De foto haalde de sites van onder andere Time en National Geographic.