Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Weer

Na België en Frankrijk nu ook overlast weer in zuiden Nederland

Het regen- en onweersgebied dat Nederland binnentrekt zorgt in het zuiden voor overlast. In Bergen op Zoom krijgt de brandweer meldingen van wateroverlast, in de regio Roosendaal heeft het verkeer last van zware regenval.

Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

Het regen- en onweersgebied dat Nederland binnentrekt zorgt in het zuiden voor overlast, meldt persdienst ANP. In Bergen op Zoom krijgt de brandweer meldingen van wateroverlast, in de regio Roosendaal heeft het verkeer last van zware regenval. Op de snelwegen A17 en A58 rijden automobilisten soms niet harder dan 30 kilometer per uur.

Vanavond trekt het gebied noordwaarts. De politie in Rotterdam kreeg tientallen meldingen binnen over blikseminslag, vallende bomen en ongevallen. De A20 richting Hoek van Holland moest bij het Kleinpolderplein in Rotterdam dicht wegens water op de rijbaan. Op de snelwegen A12 en A13 bij Den Haag staan beginnende files.

De zware buien met hagel, onweer en fikse windstoten leidden in België en Noord-Frankrijk tot overlast. Straten stonden blank en in Kortemark sloeg de bliksem in een rijdende trein in.