Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Openlijke oorlog in Donbas dreigt na bestandschendingen

Een hervatting van een openlijke oorlog in de Donbas dreigt nu het bestand op steeds grotere schaal wordt geschonden. De Oekraïense regering meldde vandaag een recordaantal beschietingen (152) van de zijde van pro-Russische rebellen. Op hun beurt waarschuwen de Donbas-separatisten, die 150 tot 180 schendingen telden, voor een „grote oorlog” die zich ook buiten de huidige gevechtszone zal uitstrekken. Eerder deze week werden vier pantserwagens van de waarnemersmissie van de OVSE in rebellengebied in brand gestoken. President Poetin van Rusland riep zijn nationale Veiligheidsraad bijeen. (NRC)