Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Janneke Vreugdenhil Salade van spinazie met Libanese gehaktballetjes

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Met de dressing van afgelopen dinsdag en de gehaktballetjes van gisteren zetten we vandaag dan eindelijk de beoogde salade in elkaar. De recepten zijn afkomstig uit SLA, het kookboek van de gelijknamige Amsterdamse restaurantketen, en terug te vinden op www.nrc.nl/koken.

Verwarm de oven op 220 °C. Breng een pan met ruim water en bouillonpoeder aan de kook. Doe de amarant hierbij en kook deze in 10 minuten op laag vuur zacht. Kook of stoom tegelijkertijd de sperziebonen. Laat de amarant afkoelen, doe hem in een mengkom met sinaasappelrasp, een handje gehakte koriander en een snuf zout en peper. Hussel de plakjes wortel om met de ghee, honing, komijnzaadjes, zout en peper naar smaak. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar 5 - 10 minuten in het midden van de oven. Leg daarna de pompoen op de bakplaat, bestrooi met zout en peper, bedruppel met olijfolie en rooster deze in ongeveer 12 minuten goudbruin. Verdeel de spinazie over twee borden en schenk hier vast wat dressing overheen. Verdeel vervolgens de amarant, wortel, pompoen en sperzieboontjes erover, met nog een eetlepel dressing. Leg als laatste 5 of 6 Libanese gehaktballetjes op elk bord en maak af met sesamzaadjes.