Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Terrorisme

Zeker 62 doden na ontploffing vrachtwagen met explosieven

Bij een aanslag in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn vanochtend zeker 62 mensen gedood. Op een drukke markt in de overwegend shi’itische wijk Sadr City werd een vrachtwagen met explosieven tot ontploffing gebracht. Volgens de politie raakten meer dan 125 mensen gewond. Islamitische Staat (IS) heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist. Maandag werd Bagdad ook al getroffen door een reeks bomaanslagen. Daarbij viel meer dan dertig doden. Volgens een Iraaks functionaris was het vanochtend extra druk op de markt. Veel mensen deden er hun inkopen voor het weekend. IS heeft vaker dergelijke aanslagen gepleegd. (AP)