Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Auto

Megafactories: Supercars

In Megafactories: Supercars wordt het productieproces van auto’s in beeld gebracht. Hoe worden de modellen van de grootste automerken ter wereld ontwikkeld? Naast beelden uit de fabriek laten computeranimaties zien hoe de auto’s in elkaar zitten. In deze aflevering een kijkje in de Amerikaanse fabriek waar de Model S van Tesla wordt gemaakt, een volledig elektrisch aangedreven auto. Tesla heeft het op dit moment niet makkelijk: eerder deze week werd bekendgemaakt dat de autofabrikant meer dan 4000 dollar verliest op elke verkochte Model S sedan.