Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Onderwijs

3LAB: Hackers

Rickey Gevers hackte er als student flink op los en kwam zo in de systemen van vele organisaties. In 2007 moest hij achttien dagen zitten voor het hacken van de servers van de Rijksuniversiteit Groningen. Inmiddels helpt Gevers als deskundige op het gebied van internetcriminaliteit bedrijven om zich te beschermen tegen hacks. In het 3LAB-programma Hackers (VPRO) kijkt hij samen met presentator Tom Roes naar de veiligheid van de digitale systemen die achter het internet schuilgaan. Want doen wij zelf wel genoeg om hackers buiten de deur te houden?