Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Vluchtelingen

Invasie migranten op Kos

Foto ANGELOS TZORTZINIS / AFP

Een meisje komt aan op het strand van Kos. Ze maakte deel uit van een groep vluchtelingen die met een rubberboot is overgestoken vanuit Turkije. Kos heeft te maken met een grote toestroom van vluchtelingen. Zij kiezen voor het vakantie-eiland omdat de oversteek hier slechts vier kilometer is. Er verblijven tussen de 5.000 en 7.000 migranten. VN-organisatie UNHCR spreekt van „een totale chaos” op Griekse eilanden.

pagina 10-11