Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Luchtvaart

OM: medische certificaten voor piloten, verkeerleiders vervalst

Twee mannen zijn opgepakt voor gesjoemel met medische certificaten voor piloten en luchtverkeersleiders. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Honderd van die verklaringen waren vorige maand ongeldig verklaard. Het gaat om verkeersvliegers, hobbyisten, een cabinemedewerker en een verkeersleider. De twee verdachten werkten voor het European Aviation Medical Center in het Brabantse Rijen. Een van de twee zou keuringen hebben gedaan, terwijl hij geen arts is. De andere zou de handtekening van een bevoegde arts op de certificaten hebben gezet. Het OM wil nog niets zeggen over hun motief. (ANP)