Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Runaway Jury

(Gary Fleder, 2003). Nicholas Easter (John Cusack) wordt opgeroepen om deel te nemen aan een jury die uitspraak moet doen over de vraag of de wapenindustrie verantwoordelijk kan worden gesteld voor de moord op een effectenhandelaar. Diens weduwe is de zaak begonnen met de rechtschapen advocaat Wendell Rohr (Dustin Hoffman). Juryconsulent van de tegenpartij is de meedogenloze Rankin Fitch (Gene Hackman). Hoffman en Hackman speelden hier voor het eerst met elkaar en hebben slechts één gezamenlijke, maar wel gedenkwaardige scène.