Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

‘Aardbevingsbeleving’ in Aa-kerk

Earthquake Monument is de titel van een tentoonstelling van multimedia-installaties van Henk Stallinga in de Aa-kerk in Groningen. Het is de eerste in een reeks exposities die in de historische kerk gehouden wordt. Earthquake Monument is de titel van Stallinga’s grootste installatie: een ronde ruimte met daarin circa 500 deinende, desoriënterende klokken, die een ‘beleving van de beving’ biedt, aldus de organisatie. Er zijn nog 7 bewegende installaties op de expositie, die tot 23 aug duurt. (NRC)