Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

Poetin en het Westen

In het vierluik Poetin, Rusland en het Westen praten politici en hooggeplaatste collega’s over de invloed van Vladimir Poetin op de politiek van zowel Rusland als het Westen. In het eerste deel: hoe 9/11 de relatie tussen Rusland en het Westen beïnvloedt en hoe Poetin de Russische oligarchen, de leidende zakenmensen, onder controle krijgt. Colin Powell en Condoleezza Rice vertellen over ongemak tijdens hun eerste ontmoeting met Poetin in 2001. Deze BBC-productie werd oorspronkelijk in 2012 uitgezonden, dus de recente ontwikkelingen komen niet aan bod.