Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Namibia's Desert Kingdom

Hoe overleven de grootste dieren op onze planeet in de oudste en meest onherbergzame woestijn op aarde? De omstandigheden in de uitgedroogde landschappen van Namibië in Zuidwest-Afrika zijn extreem. Toch is er

een enorme diversiteit aan dieren te vinden in het droge land. In Namibia's Desert Kingdom worden ze in beeld gebracht door cameraman Martyn Colbeck (Earth) en regisseur Mike Birkhead (The Natural World): olifanten, giraffen, bavianen, antilopen en leeuwen.