Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

De nieuwe Tarantino lijkt op Reservoir Dogs in het Wilde Westen

Still uit Hateful Eight.
Still uit Hateful Eight. Youtube

Quentin Tarantino is na Django Unchained nog steeds niet klaar met het westerngenre, zoveel blijkt wel uit de trailer voor The Hateful Eight. Het had trouwens niet veel gescheeld of de film was niet eens gemaakt.

De teaser lijkt wel op een reünie van Tarantino-alumni, zoveel oude bekenden uit eerdere films van de meester duiken hier op. Natuurlijk is daar Samuel L. Jackson, maar ook Tim Roth, Kurt Russell en Michael ‘Mr Blonde’ Madsen maken hun opwachting in de achtste rolprent van de regisseur. Leuk voor de muziekliefhebbers: Ennio Morricone, van de legendarische Dollars-trilogie, tekende voor de muziek.

Django meets Reservoir Dogs?

De film speelt een paar jaar na de Amerikaanse Burgeroorlog en draait rond een achttal reizigers die op weg zijn naar het plaatsje Red Rock. Ieder van hen heeft een ander motief om naar die plek af te reizen. Als ze tijdens een sneeuwstorm noodgedwongen in een herberg moeten bivakkeren, blijkt dat ze op een geheime manier met elkaar verbonden zijn. Zoals Kurt Russell knauwt:

“One of them fellas is not what he says he is.”

Dat alle hoofdpersonages op één locatie blijven zitten, doet vermoeden dat The Hateful Eight weleens een kruising kan worden van Reservoir Dogs en Django Unchained, de eerste en laatste films van Tarantino.

Het niet veel gescheeld of The Hateful Eight was niet eens gemaakt. Begin vorig jaar lekte Tarantino’s script voor de film uit via de site Gawker. En dat terwijl slechts six motherfucking people het script hadden. Hij dreigde het project af te kappen en The Hateful Eight als een boek uit te brengen.

De dwarse regisseur besloot vervolgens tot een live reading van het script, waarbij de reeds aangetrokken acteurs het script voorlazen in een theater. Bij dat evenement - waar geen opnames van gemaakt zijn - liet Tarantino weten dat hij al werkte aan twee nieuwe versies van het script, ieder met een ander einde. Welke versie in de bioscoop te zien zal zijn, moet dus nog blijken.

Het duurt nog wel even voor The Hateful Eight (geschoten in “glorious 70 MM“) in de bioscopen draait: januari volgend jaar pas. Op de achtste natuurlijk.