Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Rampen

Tientallen doden na explosie

Foto Reuters

Bij twee uitzonderlijk zware explosies gisteravond in de Chinese havenstad Tianjin zijn zeker 44 mensen omgekomen en ruim 500 mensen gewond geraakt. Onder de doden bevinden zich volgens de autoriteiten twaalf brandweerlieden. De ontploffingen, die zo zwaar waren dat de Amerikaanse geologische dienst ze als seismische schokken registreerde, deden zich voor in een opslagplaats voor chemische en gevaarlijke stoffen. Door de kracht van de explosie werden containers in de haven van Tianjin, de tiende van de wereld, weggeblazen . Daarna brak er een enorme brand uit.